31 Oktober

Hello. Söndags förmiddagen blev som den blev och vi behöver inte gå in mer på det. Det var tur att AnnaHelena bjöd med mig till Holy Trinity Brompton på gudstjänst mot eftermiddagen, trevligt var det. Vi gick även förbi Harrods, måste tillbaka dit när det är öppet (nog roligare då). Gudstjänsten var bra, såg dock ut som en nattklubb när man kom in. hehe nice!' Sen for jag hem och lagade Shepherds Pie
Lillpajken har nu kommit in i en såkallad 2års fas. Kind of energikrävande, men he ge ba att kämpa på. Tycker om honom any way ;)
Ikväll står matlagning på schemat igen. Kanske borde starta en matblogg? ne.
Förutom det ska jag verkligen bara ta en lugn kväll. 

Det är nu time for tric n treat här utanför . Jag ser många fina häxor och spöken genom fönstret, förhoppningsvis ska Jen och Jacob ut och samla in lite gottigott (pojken äter inte onyttiga saker) så namnam.
Ska bli bättre på att ta kort förresten. Imorgon händer det inget speciellt under dagtid så det blir nog inget av men senare.
Nu ska jag se om det finns något att se på play. Hade.
ser ut som en liten liten pojke idag, ser ut som en liten liten pojke idag

29 Oktober

saknade syskon

29 Oktober

Jag förstår inte att det snart är måndag igen. Skönt att veckan varit så lugn, nu går vi tillbaka till allvaret. Måste dock konstatera även i ord att det snart är November, älskar att tiden går fort. Jag måste också säga att jag älskar England och framför allt London. Kommer bli svårt att bo i Sverige igen men O så skönt. Blandade känslor som ni kan se.
Jag åkte iallafall till Astrid igårkväll efter att jag slutat jobba. Där, uppklädda ända till tårna (hehe) hämtade Adam oss och vi åkte tll Reading för en liten trevlig utekväll. Kul att se några utklädda,tråkigt att det inte blivit nåt halloween-firande, måste erkänna att jag inte märkt av det mer än att se Kaisas och hennes kompis pumpa utanför Assepasses hus. Men det gör inte så mycket.
Idag har vi barat slappat på bästa sätt innan jag åkte hem för babysitting ikväll. Laddade upp med massa onyttigheter framför XFACTOR. underbart.
me and my personal hairdresser, how nice?
lite bättre bild på tha frisyr. (försöker se snäll ut)

28 Oktober

och en posebild på det

KLART OCH BETALT, posar som aldrig förr






nu drar jag till Winnersh och Astrid och vi ska ha Kuuuuuuuul! Underbart.
Ha en bra helg.


27 Oktober

MITT HÅR ÄR BORTA. gah. ångrar mig lite då och då . men jag har ju halva kvar om man säger så ;)
Kan ju vara kul att vara lite crazy ett tag, som frisören uttryckte det.
Bilder kommer senare. Nu ska jag se om Astrid pratat klart i teleen så jag kan få färga hennes hår, på egen risk dock.
HADE!

26 Oktober

Någon som kommer på att ni lånat denna Alice i underlandet dräkt av mig och inte lämnat tillbaka den? Mysiterium!

26 Oktober

I morse runt 8.30 styrde jag barnvagnen mot Southfields station. Jag och Jacob var på väg till New Malden. Där träffade vi Marijke, Fien och Jhasper.
och VET ni, idag har ajg använt min regnjacka för första gången. Och jag kan säga er att det behövdes..har bara forsat ner idag och blöta blev vi där i lekparken så vi gick hem till deras hus för lite lunch. (Marijke är en lärare från Beligen som är au-pair hos en familj i new Malden). Mycket trevlig förmiddag.
Nu sover pojken, han lär väl snart vakna men. Måste säga att jag verklgen uppskattar nap-time, då får jag lite egentid. Brukar mesta del försöka sova eller bara slappa. idag blev det inte så. Tog en dusch och tänkte sedan att det var för sent att sova. Såååååå, vad gör man inte?!?! Jo man börjar översminka sig med svart ögonskugga och röda läppar för att sedan leka modell i webbcameran. Absolut. Bjuder dock endast på två av bilderna (för att vara snäll)

ta det med en nypa salt

kommer jag sakna mitt hår? imorgon försvinner det.......
dagens outfit!!hehe

25 Oktober

Hejåhå. For då till Astrid och kollade då stjärnan spelade fotbollsmatch, trevligt. Efter det åt vi supermat och hade sedan en härlig myskväll då vi såg en film som rörde till i hjärnan på oss, The Adjustment Bureau. Mycket bra film.
Igår for jag, Astrid och Kaisa till Coral Reef-äventyrsbad. Och efter underbar Tacos i Winnersh så tog jag tåget hem.
Väl hemma satt jen och pratade med en kille som förmodligen kommer flytta in nästa vecka. Han verkade trevlig oich seriös, det kommer nog bli bra. När han farit började jag laga mat till idag. Risotto, min första ever- och det blev gott tilloch med. Tummen upp till mig. But I got buuurned , burned baad. Nä inte så illa men nu får jag vandra runt med plåster på två fingrar i några dagar. Det kan jag leva med.

22 Oktober

Hej, Lördagskväll. Hade laddat upp med mat, lite snacks och en kopp te framför x-factor. Första gången jag såg det på riktigt, bra program, saknar dock surroundljudHade gjort rock-temat en lite tjänst.
Kalaset idag var riktigt trevligt, träffade många härliga människor, åt MASSOR av god mat. +efterrätt. Drack god champagne. Och vilket väder vi fick, i solen var det svårt att sitta. Men underbart.
Här kommer lite onödigt vetande:
Som alla vet så är maten här i England inte den bästa-nyttigaste. Men nutella-frukostar och fish and chips som nationalrätt. Trots att jag vet detta så blev jag ändå väldigt förvånad när jag och Amelia (Jacobs kusin) tittade i en "lära-sig-prata-bok" och hittade crisps(chips) bland matorden bredvid grönsaker och kötträtter.  Lyckligtvis följer inte Jenny dessa hemska matvanor med Jacob.
Och om man jämför Sverigens tallriksmodell med potatis/pasta/ris, kött och grönsaker så har de här 5 olika "tårtbitar" och en av dem är då kakor och chips.

22 Oktober

Nu bär det snart av mot norra London för kalas. Taggad. Ska bli kul att träffa de människorna! Sedan lämnar vi Jacob där hos hans kusiner så imorgon blir det en riiiiktig sovmorgon för oss alla ;) Han kommer hem på tisdag förmiddag så jag är ledig på måndag, ska därför spendera den hos Astrid, lät som vi skulle på badhus ;D
fin utsikt från mitt fönster

21 Oktober

Ojoj, vad jag bloggar idag då, inte likt mig. Lucky you (den som har lite att göra)
ungefär såhär känner jag mig just nu- lagomt glad. Glad att jag lyckades bada Jacob, glad att det är helg, glad att jag snart ska få träffa min kära Astrid (på söndag), glad att jag är här, glad att min mage varit ganksa snäll idag, glad att jag har massa snack. 
Mindre glad att jag saknar vanlig svensk MAT, mindre glad att mina sockar är spårlöst borta, mindre glad att 2 månader känns väldigt länge.
Svenskt, lagomt bra.
Se, min webbkamera är inte så dålig..

21 Oktober

Idag har jag varit i London en månad. Känns som längre. 21 september landade jag och Maria på Heathrow och det är helt galet hur mycket som hänt sen dess. Det gör att all denna hemlängtan är värt det, man får vara med om så mycket, många nya intryck.
Idag är det även exakt 2 månader tills jag åker hem över jul också. Ska bli så kul att få träffa alla igen. Längtar.
Nej nu ska jag gå och filma huset, har sagt att ajg ska göra det i flera veckor. Blir aldrig av. Men nudu!

21 Oktober

Hej igen. Nu är jag tillbaka hemma. Det blev ett trevligt möte med en trevlig tjej som började på Starbucks i Notting Hill och slutade i Ealing (närheten där hon bor).
Fick med mig en väska från Primark som är PERFEKT stor. Eftersom jag är bra på att tänka i förväg nu såhär när man inte har direkt fullspäckat schema så tänker jag redan på hemresan i jul. Väskan rymmer min dator, en bok, passet och pengaplongan =allt som behövs till flygresan. Perfekt var ordet. Den är inte för stor heller.
Blev ingen jacka...
fick även med mig lite snacks till ikväll-barnvaktskväll. Detta är det bästa med England ;) heee

21 Oktober

Ännu en "ledig dag" tänk om man skulle få ha det så härr varje dag. Inte fel.  Ska dock vara barnvakt ikväll så det blir lite jobb, är himla nervös. Han hatar att bada och jag har blivit tilldelad uppgiften.WI
Nu ska jag i allafall snart iväg och träffa en tjej som heter Ingrid i Notting Hill, träffade henne på Ung i London i onsdags. Det blir nog trevligt. Får inte glömma solglasögonen-är galet soligt idag. UNDERBART, jag som frysit hela dagen.
Efter det ska jag försöka hitta mig en jacka, från hm eller Primark. Har kikat in två olika! Hoppas hoppas de finns kvar.
förra gången jag var i Notting Hill med Assepasse, som även är fotografen.

20 Oktober

Nu är de såhär att jag har lagt undan pengar som jag kan använda sen till att köpa julklappar och så vidare. Men jag har nu kommit på att nästan alla julklappar kommer jag köpa på internet. Hur värt?
Detta är då dagens ilandsproblem. Varsågod.

20 Oktober

Nu sitter man här igen, torsdag-snart helg. Lite städning, lite matlagning, lite träning, lite uppplockning av Jacob och lite slötid innan helg. Torsdagarna och fredagarna går väldigt fort just för att jag gör..ingenting.

Såhär har dagarna sett ut lite denna vecka, kvällarna lite annourlunda. Igår var jag på Ung i London igen. Mycket trevligt och trevliga människor. Dit ska jag fler gånger, skönt att man kan komma själv också. Var som inga problem.


vet inte varför texten är  blå



(för er som inte ser min nya blogdesign tryck F5)




19 Oktober


okej, minen kankse inte är något att hänga i julgranen men annars nice pic. stillbild ur ett mycket snyggt verk av Astrid tha man (or WOman). kanske en kommande header? astrid? :$

17 Oktober

Hej. Nu har ännu en vecka börjat. Inte på bästa sätt dock, tjurig unge och trött Evelina. Slutar inte bra.
Nu är det iallafall nap-time, tror att dennna gång så innefattar den även mig.
Lördagen och Söndagsmorgonen spenderade jag iallafall men en Assepasse i Wimbledon (och hos mig).Lite rundtur på stan som kunde ha slutat i en TATUERING!! Ne, var inte sså nära , men jag hade gärna velat det. Vågar dock inte.
Sen såg vi bio- Johnny English Reborn. Hur kul var inte den. Och som Astrid säger, speciellt en scen.
vi hade rätt kul

14 Oktober

Babysitting är inte helt fel.
Två koppar te, en snickers, och en film+lite tv senare sitter jag nu i min säng och funderar på att göra natt. Har dock fått dålig information från min kära vän Astrid om tider imorrgon. Men  vi märker väl ;)
Sleep well Sverige.
mycket bra film

14 Oktober

Äntligen fredag! Jag måste säga attjag håller med. Idag har nog varit den skönaste dagen sen jag kom. Har bara legat och degat heela dagen utan att ha dåligt samvete! ;)
Är nämligen första gången jag provat på att bara lämna honom på dagis och inte ha några sysslor alls att göra. Underbart.
Ikväll ska jag vara barnvakt åt en av Jennys kompisars barn. Spännande och hoppas dom är snälla med mig. Pengar i fickan är dock aldrig fel.
Sitter även barnvakt imorgon kväll, då för Jacob. Ska hursomhelst hinna träffa Astrid för häng +bio i Wimbledon. Kommer bli greeeeeat :)

13 Oktober


11 Oktober

Idag har det varit som vilken annan tisdag. Barn-kyrkgruppen på förmiddag och Messy play på eftermiddagen. 
Tränade lite när han sov mitt på dagen. Väldigt trött i musklerna...sen hoppas jag det ger lite träning av att bära honom och putta barnvagnen upp för 90 graders uppförsbacke!

10 Oktober

Hej there.
Ska bara tillägga på helgens bravader att jag igår åkte in till Covent Garden för att möta upp AnnaHelena (hon som fick mig hit,hehe). Det var jättekul att få träffa henne. Hon visade mig runt på trevliga platser, sen käkade vi lite middag innan vi gick till All souls Church där det tydligen jobbar folk från Sverige (även en från Skellefteå, se där).
Det var iallafall en mycket trevlig och härlig eftermiddag och kväll.

10 Oktober

Tiden flyger iväg.
I veckan har jag jobbatjobbat och varit på Zumba i måndags. Var kul , har aldrig provat det förut och det var även endast ca 3-4 min walk. Så väldigt nära.
I tisdagskväll for jag till Wimbledon för att prova en Salsa-kurs som Jen tipsat om. Och förutom att jag var helt fel klädd och var den enda (av tjejerna) som hade boots och inte högklackat/ballerina-skor , så är jag glad att jag for. Tror jag ska dit på tisdag igen och se om mina "kompisar" är där. Det kostar ändå 7 £ så det blir lite dyrt i längden..
I Onsdags var jag på en free-tryout på ett gym i Wandsworth - Powerplate hette classen. Det var länge sen jag var så trött som efter det passet- riktigt jobbigt. Effter det provade jag gymets spa-avdelning.
I torsdags så följde jag Jen's mamma till Wandsworth och kollade lite i affärer samt handlade lite på Sainsbury's.
Och sen var det fredag och helg!!!
Efter att jag lämnat Jacob på dagis så tog jag tåget till min kära vän Astrid, eller närmare bestämt Reading. Där träffade vi en kille som Astrid hade kmontakt med för att han skullev isa oss runt. Vi drog sedan hem till mig där vi spenderade helgen.
På ferdagkväll saatt vi barnvakt tills Jenny kom hem, vi bestämde oss då för att ta en promenad/ kanske titta till någon bar. Det slutade med att vi drog till Wimbledon och satt oss på en pub och snackade med två stycha.
Sedan kom Lördagen som jag kan erkänna är en av de bästa dagarna...ja på vääldigt länge måste jag säga.
Började dock lite mer olyckligt eftersom "min" tunnelbanelinje var avstängd för helgen så vi var tvungen att ta bussen istället och det var inget som gick sådär speciellt fort. Men vi fick oss i allafall fram till Westminster (tror jag) där vi hoppade av och gick över bron för att sightseea lite, vi hittade även en restaurang med mycket god mat.
Vårt mål med dagen var att ta sig till Imperial War Museun som faktiskt var intressant! Handlade mycket om andra världskriget och man fick se allt ifrån filmer till gamla kläder som judarna hade på sig, till bilder, till ja..ALLT. Både riktigt obehagligt och intressant.
När det fått roa oss bestämde vi oss för att vår sightseeing för dagen inte skulle vara slut. Vi tog därför tunnelbanan till Tower hill. Jajjemen, TOWER BRIDGE. Vilken bro måste jag säga..och på kvällen är det helt underbart. Där vandrade vi runt och fotade tills vi insåg att klockan var rätt mycket. VI tog därför tunnelbana/buss till Wimbledon.
Där satt vi oss på en pub och började senare prata med ett gäng härligt killar som det senare visdade sig ha en "reunion". Riktigt härliga mäånniskor. 
Eftersom sista bussen gick 12.50 så tog kvällen slut för fort men  kul var det.

Bilder från lördagen

6 Oktober

Veckorna går verkligen fort. Nu är det snart helg igen.!

Helgen som var spenderades iallafall på bästa sätt. Tänk vilken tur att jag har Astrid så nära, vet inte vad jag gjort annars.

Fredagen började med lite städning för min del innan Astrid kom och jag bjöd henne på lunch. Sen drog vi till South Kensington och tittade in National History Museum, mycket intressant och många nya intryck. Efter det tog vi tunnelbanan, hehe, till Notting Hill där vi vandrade omkring och försökte hitta the famous door, didn't find it though..Men det gjorde inte så mycket. Det är ett underbart ställe och vi käkade middag på en restaurang där "medium" var väldigt "HOT". Sen efterrätt på en glassbar som var underbart mysig. Kvällen och resten av helgen spenderade vi i Winnersh, Wokingham och Reading.

På fredagskvällen var tanken att gå ut på en trevlig pub och träffa lite människor , vi gick ut på the Gig House vilket var mer som en bar men vi träffade några ändå, Kankse inget ställe man går till för att träffa människor dock ;)
Lördagen stod det shopping i Reading på schemat, fick med mig några gobitar hem!!! Kvällen blev bara mys.

Söndagen hade vi återigen UNDERBART sommar-väder och det fanns inte så mycket annat val än att helt enkelt sola.  Bikini(+att man inte kan ligga still för att det är  så varmt)  i Oktober är väl inte det vanligaste man gör men o så skönt.

Tack och hej

 


RSS 2.0