28 November

Ännu en måndag har passerat, vad ska man säga: Snart december! Fick idag veta att jag troligtvis får njuta av en julgran och lite pyssel här innan jul vilket gjorde mig mycket lycklig. December utan julpynt ? skulle inte tro de va.


Fick även lite mer klarhet om tiden efter nyårs, trots att det inte är riktigt uppklarat än så känns livet riktigt bra just nu!

Jag förväntar mig att tiden kommer gå lika fort som den gjort senaste veckorna och att jag snart kommer se snöklädda landskap när jag flyger över norrland den 21 december. Är dock mer än besviken att jag missar musikarnas luciatåg..

 

hej paint


27 November- Advent

Helgens bravader var absolut värd all spendering av pengar. Fick även klart Mirjams julklapp och fick med mig en liten del av Simons. Nu vet jag även vad jag ska köpa till Mamma, och Samuels julklapp är så gott som klar. Skönt.

Idag är det ju inte vilken dag som helst utan det är  första Advent. Nedräkningen börjar även för allmänheten idag (syftar på min egen nedräkning). Tur som jag har så är jag inbjuden till Adventsfirande hos Astrid/Sernevall-familjen för lite julbak. Kunde inte ha blivit bättre.

Så idag ska jag njuta av sista helgdagen och inte avundas de som åker på skyltsöndag hemma i kära Skellefteå.

 

Astrid och Kajsa på Julmarknaden

 


25 November

Snart kommer Astrid, pizza-middag blir en bra start på kvällen och helgen.

 

Hektisk helg, kommer därför (troligtvis) inte blogga. Bilder kommer sen.

Ha en underbar helg.


24 November - vad man kan hitta i vinterjackan

Lite smått och gott helt enkelt, förvånad blev jag.

 

Nu ska jag försöka se om jag kan promenera till Wimbledon. Onödigt att slösa pengar menar jag!


21 November

Har just skypat klart med älskarde familjen och funderar på att göra mig klar att gå i säng. Finns så mycket att se på play att jag inte kommer ligga syssellös eftersom jag förmodligen inte kommer kunna somna. (sov nämligen mitt på dagen)

 


17 November

Idag har jag inte gjort mycket av nytta, behövde inte ens följa Jacob till dagis. Så efter att jag halvvägs klätt på honom så fick jag gå och lägga mig igen, tack och bock.
Just nu sitter jag och luktar på mitt pepparkakeljus och laddar upp inför julmarknaden. Ska nämligen på Svenska kyrkans julmarknad nu klockan 4. Träffar upp Astrid och Kaisa i Paddington om en och en halv timme.

16 November - Wembley Stadium

citat av Astrid Hedman "Är det sånt som man får göra när man går lumpen skulle jag gärna göra det" och jag håller med
svenska klacken, får 2/5 toasters
folk var det då iallafall så det räckte , ca 50 000 tror jag tog sig hit denna kväll
några av dem var svenskar
Astrid ser lite smått galen ut och jag ser lite smått drågad ut, men annars är det en väldigt fin bild..
Vi hade ganska bra platser ändå måste jag påstå
Astrid var mest hungrig hela tiden..haha
Elin, Tessie och Denise
Ingrid
zoomen fungerade helt okej
Om ni undrar vad som händer i pauserna på en fotbollsmatch i Wembley Stadium så är det...detta..

16 November

Igår sov jag riktigt länge och det var välbehövligt, sovmorgon mitt iveckan måste vara bland det bästa. Började klockan tre när lillpojken vaknade och jag tog honom till en playgroup som vanligt, middag efter det och vid 6 begav jag mig till Wembley park. Vad skulle jag dit och göra kanske ni tänker? JOOO, FOTBOLL, England-Sverige i Londons största arena (Wembley Stadium) är en upplevelse jag sent kommer glömma. Det var hur mäktigt som helst, och trots att matchen inte gick åt det håll jag hoppats (1-0 till motståndarna) på så var det inte så farligt, vi var ju i Wembley Stadium!
6 svenska tjejer med svensk flagga fick mycket uppmärksamhet utaför arenan, man fick känna sig som kändis för en dag (eller turistattraktion) många som ville fotas i bästa miljö,haha.
Massa bilder kommer senare på våra kämpar, fick mig några zoombilder. Väntar dock skarpt på Astrids teleobjektivs-bilder. Dom var grymma.
Nu ska jag snart se om jag måste VÄCKA pojkisen, har aldrig hänt på en morgon förut. Äsch jag väntar ett tag till.
Hörs sen!KRAM

14 November

Dagen har varit ganska lugn, jobbade mellan 7 och 12 vilket var helt okej. Vi gick till den vanliga lekgruppen och så var de timmarna spenderade. Den här veckan är Jen ledig så jag jobbar bara halvdagar, underbart skönt. Betyder sovmorgon imorgon (Y)    (tro inte att jag inte gillar att ta hand om honom , det är de tidiga mornarna jag har problem med)
Hann med matlagning och shopping ikväll. Tog en promenad på 25 min till närmsta shoppingcenter, helt klart värt att spara in 5£ på att inte ta bussen.
Primark i mitt hjärta:
två polotröjor
ett skärp
ett par örhängen
ett halsband
ett par handskar
ett par byxor
för 35£ vilken motsvarar ca 350 sek
new look 24.99£

14 November

Idag är det inte vilken dag som helst utan Marias födelsedag,20ÅRSDAG. 
En tanke slog mig och det är den att jag undrar om det någonsin, sen jag föddes för 19 år sedan, gått såhär länge utan att vi setts. Jag tvivlar på det. Har inte våra föräldrar fört oss tillsammans så har vi setts på fotbollsträningar, skolan, fritiden. Vi har så galet mycket minnen jag och denna tjej, eftersom vi gjort så sjukt mycket tillsammans. Alltifrån semstrar enda från  vi var småungar tills vi nu är 19 resp 20 år till promenader, degande i soffan och smidande av blondlistor ;).
Det är svårt att förklara vad denna människa betyder för mig, därför ska jag inte ge mig in på det men jag tror och hoppas hon vet att hon alltid kommer vara som en syster för mig.
Grattis Maria, gör ont att jag inte får fira din dag med dig men här får du massa mental-kramar.

Saknar dig blondi, hoppas vi ses snart!

13 November- IKEA

Idag spenderas dagen på IKEA , lika underbart som vanligt, fick med mig lite krimskrams såklart.
Köttbullarna till lunch satt mycket fint.
ett av ljusen luktar pepparkaka. mmm, kommer bli en bra julstämning i mitt rum!

13 November- Shopping

shopping från igår
next 26£
h&m 17,9£

12 November

hej.
idag åkte jag in till centrum, shoppingsuget var på topp. det förändrades helt när jag kom innanför dörrarna till Primark på oxford street, var så mycker folk att jag ville sätta mig i ett hörn och gråta. ungefär. Började lassa kläder i korgen men efter en halvtimme av, "sorry" "excuse me" så gav jag upp. lämnade kläderna där jag hittat dem och gick ut. shoppingrundan gav mig iallafall två nya plagg till garderoben. Visar sen.
måste även tipsa att ni ska kolla in detta inlägg, har tjejen talang eller?
http://astridhedman.blogg.se/2011/november/onsdagkvall-i-westminister-london.html#comment
snor  även en bild därifrån
Imorgon åker jag och fotografen till Ikea med Annelie och Kaisa!!!

11 November

Missar man det första (11-11-11 11.11 am) så får man ta det andra (11-11-11 11.11 pm) tur man bor i UK.

9 November

Nu drar jag snart och möter upp Astrid på Waterloo station. Kommer bli en great night.
kanske ska klippa av mig håret på andra sidan också? craazyyy

9 November

Trött är jag. Dumt att det blivit så sena kvällar, men jag klagar inte. Jag får passa på att sova nån timme efter att jag har duschat.
har inte så mycekt att berätta. Igår var vi på en mycket bra konsert med bra förband också. Megan Washington var det som spelade. Bra skit.
Ikväll kommer Astrid in till London igen, vi hade tänkt mysa på Ung i London men de ska ut på en vandring. Hm, vad ska vi hitta på?! Det kommer nog bli bra hursom.
Du är så välkommen
foto:Daniel Ralston

8 November

Söndagen då. En väldigt spontan dag som var riktigt rolig. Träffade på underbara människor.
Började men att jag träffade upp Ingrid vid Green Park, efter en timme kom två andra svenska tjejer, Tessie och Denise. Vi gick runt i parken, en till park och sedan vidare till något som kan vara parlamentet? inte? aja, och till sist hamnade vi på ett café.
Tessie frågade då om vi var sugna på bio senare, absolut. Det kom även tre andra svenska brids och joinade. Anna, Alva och Alexandra (hoppas jag tog namnen rätt nu) . Denise var tyvärr tvungen att åka hem.
Så efter att jag Tessie och Ingrid tagit oss en runda på Harrods så mötte vi upp dem och käkade på McDonalds innan filmen började. Vi såg Contagion.
julavdelningen på Harrods var helt sjuk
Harrypotter avdelningen gillades också
Ingrid och Tessie
Ingrid at Maccedonken
De andra bridsen

8 November- Camden Market

Oj vad tiden rinner iväg men här kommer iallafall min lördag.
Efter en kväll med babysitting och en morgon med samma schema så tog jag tunnelbanan till Camden town där jag mötte upp Astrid och Daniel. Vår avsikt var såklart att gå på Camden market. Eftersom det var lunchtid så började det med att vi åt lunch- Bang bang chicken. Och hur gott var inte det?? Det måste ni prova om ni åker dit.
Sen gick vi på marknaden, första gången för mig, (ej för dom andra) så jag var mer faccinerad över allting att jag inte hann med att köpa så mycket. Men jag får ta mig dit en annan gång! 
Sen gick vi lite, bort till en pub som Daniel jobbat på, till en park, till ett zoo, tillbaka till Camden market, osv. 
När klockan börjat närma sig kväll så hade vi planerat att hitta en bonfire med fyrverkerier. Det gick ju som det gick (hehe bokstavligt talat....)
BANGBANG CHICKEN
och astrid med sin Köttbit meed.............broccoil...HAHA . potatis är överskattat!


Så en mycket trevlig dag hade jag.

6 November

Har haft en otroligt bra dag idag, men bättre uppdatering kommer senare eftersom internet är vääldigt segt just nu (alltid på söndagar!!!?)

4 November

Bonfire i Wimbledon Park (bara 3mins gång härifrån) var hur häftigt som helst. Fullt med karuseller för alla åldrar, stånd med hamburgare, hot dogs, snacks i alla dess former. Önskar jag hade varit i 9årsålder. Och vilka fyrverkerier det var. Fick med några på kort , såklart kom de riktigt häftiga när jag lagt bort kameran..
Var där med Siew Fong och hennes familj, skönt att inte behöva krångla sig fram själv i mörkret.
förlåt för de heemska fireworks bilderna, men det blev tydligen inge bättre..haha
Vi stod rätt dåligt till så Bonfire-brasan var framför fyrverkeriet

4 November

Låter som skottlossning här MY GOD vad mycket fyrverkerier...

4 November

Hej. I onsdags var jag på fotbollsträning, har mailat med tränaren ett tag och kände att det skulle vara kul att prova på. Och dom var bra, lite jobbigt, hade hoppats på ett lite sämre lag.hehe. Vi får se om jag åker tillbaka, krockar ju med Ung i London...
Fredag! Som man längtar efter denna helgkänsla. Denna dag har varit helt underbart skönt. Brukar nämligen alltid ha städ eller nåt annat på schemat så detta var min första lediga heldag medans pojken är på dagis. Avundas de som alltid har det så!
När jag kom tillbaka från den morgonvänliga walken till Nursey så satt jag mig vid tv:n och vad var på? om inte en gammal favvo-film. Mannen som kan tala med hästar, eller Horse Whisperer. Så där satt jag och grät medans nostalgin flödade. Efter det gjorde jag mig lite lunch, tvättade mina sängkläder och gick sedan ut en prommis med min kamera för att ta bilder på omgivningen och sådant jag kommer vilja komma ihåg.
Gick även förbi parken och wow, det är Bonfire firande där ikväll och det var karuseller, matstånd, godisstånd och allt möjligt. Såg ut som ett nöjesfält, vilket det nog är. Om planerna går som dom ska så ska jag och Jacob dit en sväng nu efter dagis och innan han ska sova. Blir toppen, de är fireworks som startar 6.45 och själva Bonfire-brasan startar 6.15 I think.
Kommer nog vara drag där ikväll, hör redan musiken.
Här har ni en Bonfire-brasa. och nej, det är ingen som sitter där, utan en symbolisk docka.
Så hit går jag ikväll en sväng. Wi

3 November

hehe, åå jag saknar dig!

2 November

Idag mår jag bättre, undrar vad det var som gjorde denna plötsligt outlidliga smärta.
På barngruppen igår träffade jag en trevlig kvinna och vi kom in på att jag skulle hem över jul osv. Hon slängde då ur sig att det varit så mycket kaos runt jul med snö (här när det snöar bli allt kaos, ingen åker till jobbet, ingen kör bil och alla stannar hemma)förra året att alla flygplan efter den 18 december ställdes in. Denna tanke fick mig att må illa , jag SKA hem över jul..kommer att sitta hängade över väderkanaler och yr.no hela december.
Tänk vad skönt med lite värme, bild från Gran Canaria januari 2011

1 November

Fortsätter att tycka synd om mig själv så jag kryper nu ner under täcket och gör som jag gör bäst i dessa tillstånd : slår på barnen i bullerbyn och får därmed sakna Sverige och att ligga hemma när man är dålig.
Taggar nu att stiga upp imorgon och jobba. (eller är det tillåtet att kalla det jobb?)
arkivbild (saknar min stoora mjuka säng)

1 November

Buhu, är sjuk. eller kind of. Magknip och skakis i kroppen, så jag ligger nu stilla stilla i min säng och försöker att inte röra på mig medans jag lyssnar på Biffy Clyro och ser live-uppdateringen av hockeyn- det lättar upp stämningen en aning.

RSS 2.0